Spalvoti profitroliai

Profitrolių tešla:
225 g. pieno (1)
25 g. pieno (2)
5 g. druskos
5 g. cukraus
100 g. sviesto
150 g. miltų
226 g, kiaušilių
Miltus persijoti. Sumaišyti pieną (1) su cukrumi, druska ir smulkiai supjaustytu sviestu. Įkaitinti ir užvirinti. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti miltus. Gerai išmaišyti ir palikti puode, kad tešla šiek tiek apdžiūtu. Sudėti į maišytuvą ir leisti tiek tiek išsimaišyti. Maišome su šluotelės pagalba. Pilame po viena kiaušinį, sekantis pilasi tik tada, kai su tešla susijungia prieš tai supiltas kiaušinis. Įmaišius visus kiaušinius į tešlą supilamas (2) pienas kuris turi būti karštas. Tešlai maišoma maišytuve ant vidutinio greičio 7-10 min.
Konditerinio maišelio pagalba į silikonines formeles apipurkštas aliejumi sudedama tešla ir užšaldoma.
Plikytiems sausainiams, kad jie būtu šviesesni ir plutelė minkštesnė galima dalį kiaušinių pakeisti baltymais.
Jei naudojamas pienas tešloje, jis jam suteikia daugiau skonio ir tamsesni apkepto gaminio paviršių.
Traški vanilinė tešla ( Graqueline):
100 g. sviesto
125 g. rudo cukraus (bet man puikiausiai gaunasi ir su baltu)
125 g. miltų
Dažai (aš naudojau „ProGel“ dažus)
Sudėti viską į smulkintuvą ir sumalti iki vientisos masės, padalinti į dvi dalis ir ir įdėti norimos spalvos dažų.
Įdėti į šaldytuvą 30 minučių, kad atvėstu. Kočioti tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Iškočiota tešlą įdėti į šaldiklį, kad sustingtų. Ištraukus su geležiniu žiedu išspausti didesnius nei tešla apkritimus. Kurios neišnaudota, galima laikyti šaldiklyje.
Uždėti ant iš šaldiklio ištrauktos tešlos ir leisti pastovėti ant skardos 20 min, kad tešla atšiltų, kepti 185 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Į atvėsusius profitrolius konditerinio maišelio pagalba su antgaliu įpurkšti grietinėlės mascarponės sūrio kremo su romu.