Citrininis keksas
TEŠLAI: | ||
300 gramų | miltų | |
4 vienetai | kiaušinių | |
200 gramų | sviesto (minkšto) | |
200 gramų | cukraus | |
2 vienetai | citrinų | |
1,5 a.š | kepimo miltelių | |
1 šaukštelis | vanilės ekstrakto | |
1 žiupsnelis | druskos |
GLAJUI: | ||
150 gramų | cukraus pudros | |
3 šaukštai | citrinų sulčių |
Oraitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Kekso kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sviestą ir cukrų išplakite iki purumo. Plakant, vieną po kito, dėkite kiaušinius, kol į tešlą sumaišysite visus kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą, vienos citrinos sultis ir tarkuotą dviejų citrinų žievelę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
3.
Tešlą drėbkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite 40-45 minutes kol gražiai paruduos. Leiskite gerai atvėsti.
4.
Glajui cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis. Mišinys turi varvėti, bet dar būti gana tirštas, todėl patarčiau citrinų sultis pilti po vieną šaukštą, maišyti ir, jei norit skytesnės masės, dar truputį įpilti. Gautą masę pilkite ant visiškai atvėsusio pyrago ir leiskite truputį nuvarvėti.
KNYGOJE „PRANCŪZIJOS VIRTUVĖ“