Trupininis vyšnių pyragas

JUMS REIKĖS:
250 g sviesto,
2,5 stiklinės miltų,
3/4 stiklinės cukraus,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 kiaušinio,
500 g vyšnių džemo.

Šaltą sviestą sutarkuokite,
sumaišykite su miltais, cukrumi,
kepimo milteliais ir sutrinkite
delnais, kad susidarytų trupiniai.
Trečdalį tešlos suvyniokite į maistinę
plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą,
o į likusią tešlą įmuškite kiaušinį
ir viską minkykite, kol susidarys
vientisa tešla. Ją iškočiokite ir
išklokite kepimo skardą. Skardą
dėkite į šaldytuvą 15 min. Atvėsusį
tešlos pagrindą padenkite džemo
įdaru. Iš šaldymo kameros išimkite
likusią tešlą, jos gabalėliais
apibarstykite pyrago viršų.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje apie 30 min.