Šokoladiniai sausainiai
Reikės:
300 g. migdolų miltų ( tinka riešutų pieno išdžiovintos išspaudos )
200 g, saulėgrąžų sėklų per puse su anakardžių riešutais
100-150 g. medaus
0.5 ananaso skritinio.
3-4 v.š. kakavos miltelių
1 a.š. vaninės arba 0.5 vanilės ankšties
1 a.š. cinamono.
Eiga:
Visus ingridientus sumaišome į kočiojama masę. Jei masė per skysta, įdėkite papildomai riešutų miltų. Vietoje riešutų galima naudoti moliūgų sėklų, pistacijų miltus.
Kočiojame tinkamo storio sausainius. Kočiodami, kad neliptų, beriame riešutų miltų, bei riešutų ar sėklų trupinius.
Dedame išspaustus sausainius ant sviestinio popierius. Džioviname džiovyklėje ar orkaitėje 45 laipsnių celsijaus temperatūroje maždaug 6-8 valandas. Jei džiovinsite aukštesnėje temperatūroje reikės mažiau laiko. Tačiau turėsite stebėti ir reikiamu momentu apversti . Išdžiovintus sausainius galima papuošti šokolado glajumi.