Marmurinis šokoladinis apelsinų tortas
Reikės:
300 g. mirkytų migdolų
100 g. datulių pastos
50 g, kokosų aliejaus
žiupsnelis druskos, cinamono
Įdaras:
300 g. mirkytų (nebūtinai) anakardžių riešutų
0.5 – 1 stiklinės medaus, agavų ar klevų sirupo ( pagal skonį)
1 avokado
2 v.š. čija sėklų
pusės vanilės ankšties
žiupsnelio druskos
stiklinės ištirpinto kokosų aliejaus
Apelsinų sluoksnis:
2 nutarkuotų apelsinų žievelių ir išspaustų sulčių
1 a.š. ciberžolių miltelių
Šokoladinis sluoksnis:
2 v.š. kakavos miltelių
Eiga:
Pagrindas:
Maisto smulkintuvu sumalame migdolus ( ne iki galo). Sumaišome su datulių pasta ir kokosų aliejumi. Išklojame skardelę taip, kad būtų maždaug 1 -1.5 cm storio pagrindas pyragui.
Įdaras:
Trintuvu sumalame anakardžių riešutus. Tada sudedame visus kitus likusius produktus. Sumalame iki vientisos masės. Padalijame į dvi dalis apelsinų ir šokoladiniam sluoksniams. Apelsinų sluoksnio turi būti daugiau nei šokoladinio.
Apelsinų sluoksnis:
Į apelsinų sluoksnį dedame tam skirtus ingredientus ir sumalame dar kartą trintuvu. Išeina itin kvapni ir gardi masė. Ragaujame. Jei trūksta skonio, rūgštumo,pilame papildomai citrinos sulčių.
Šokoladinis sluoksnis:
Vieną dalį sumaišome su kakava.
Gautą apelsinų masę supilame ant pyrago pagrindo. Tada atsargiai pilame šokoladinę masę.Pilame apskritimu, plona srovele. Pagaliuku/lazdele piešiam marmuro ar gėlės raštus. Tai darome itin subtiliai. Atsargiai dedame tortuką į šaldytuvą iki dviejų parų. Jei lieka ilgiau, geriau laikyti šaldiklyje.