Marmurinis šokoladinis apelsinų tortas

Reikės:

300 g. mirkytų migdolų

100 g. datulių pastos

50 g, kokosų aliejaus

žiupsnelis druskos, cinamono

Įdaras:

300 g. mirkytų (nebūtinai) anakardžių riešutų

0.5 – 1 stiklinės medaus, agavų ar klevų sirupo ( pagal skonį)

1 avokado

2 v.š. čija sėklų

pusės vanilės ankšties

žiupsnelio druskos

stiklinės ištirpinto kokosų aliejaus

Apelsinų sluoksnis:

2 nutarkuotų apelsinų žievelių ir išspaustų sulčių

1 a.š. ciberžolių miltelių

Šokoladinis sluoksnis:

2  v.š. kakavos miltelių

 

Eiga:

Pagrindas:

Maisto smulkintuvu sumalame migdolus ( ne iki galo). Sumaišome su datulių pasta ir kokosų aliejumi. Išklojame  skardelę taip, kad būtų maždaug 1 -1.5 cm storio pagrindas pyragui.

Įdaras:

Trintuvu sumalame anakardžių riešutus. Tada sudedame visus kitus likusius  produktus.  Sumalame iki vientisos masės. Padalijame į dvi dalis apelsinų ir šokoladiniam sluoksniams. Apelsinų  sluoksnio turi būti daugiau nei šokoladinio.

Apelsinų sluoksnis:

Į apelsinų sluoksnį dedame tam skirtus ingredientus ir sumalame dar kartą trintuvu. Išeina itin kvapni ir gardi masė. Ragaujame. Jei trūksta skonio, rūgštumo,pilame papildomai citrinos sulčių.

Šokoladinis sluoksnis:

Vieną dalį sumaišome su kakava.

Gautą apelsinų masę supilame ant pyrago pagrindo. Tada atsargiai pilame šokoladinę masę.Pilame apskritimu, plona srovele. Pagaliuku/lazdele piešiam marmuro ar gėlės raštus. Tai darome itin subtiliai. Atsargiai dedame tortuką į šaldytuvą iki dviejų parų. Jei lieka  ilgiau, geriau laikyti šaldiklyje.