Maskarponės sūrio tortas

Reikės:

Pagrindui:

150 g. migdolų

100 g. saulėgrąžų

100 g. mirkytų datulių

50 g.  kokosų aliejaus

2 v.š. kakavos

žiupsnelis druskos

1 a.š. cinamono

Baltojo sluoksnio įdarui:

300 g. anakrdžių

150 ml. kokosų aliejaus

100 ml. vandens

50 ml medaus

0.5 v.š.  miso pastos

0.5 vanilės ankšties arba 1/4 a.š. maltos tikros vanilės

nutarkuotos citrinos žievelės

0.5  citrinos sulčių

žiupsnelio druskos

50 ml. kokosų aliejaus

Eiga:

Pagrindas:

Maisto smulkintuvu sumalame migdolus ir saulėgrąžas ( ne iki galo).

Sumaišome  su mirkytomis datulėmis ir ištirpintu kokoso aliejumi. Iškloame skardelę taip, kad būtų maždaug 1 -1.5 cm  storio pagrindas pyragui.

Įdaras:

Trintuvu sumalame anakardžius su vandeniu. tada pilame medų ir ištirpintą kokosų aliejų, sudedame visus likusius produktus.

Gautą vientisą masę supilame ant pyrago pagrindo. 30 min. laikome šaldiklyje. Tada perdedame į šaldytuvą.

Papuošimas:

Avietės ir slyvos. Uogas galima keisti. Ne sezono metu dedame šaldytas.