Maskarponės sūrio tortas
Reikės:
Pagrindui:
150 g. migdolų
100 g. saulėgrąžų
100 g. mirkytų datulių
50 g. kokosų aliejaus
2 v.š. kakavos
žiupsnelis druskos
1 a.š. cinamono
Baltojo sluoksnio įdarui:
300 g. anakrdžių
150 ml. kokosų aliejaus
100 ml. vandens
50 ml medaus
0.5 v.š. miso pastos
0.5 vanilės ankšties arba 1/4 a.š. maltos tikros vanilės
nutarkuotos citrinos žievelės
0.5 citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
50 ml. kokosų aliejaus
Eiga:
Pagrindas:
Maisto smulkintuvu sumalame migdolus ir saulėgrąžas ( ne iki galo).
Sumaišome su mirkytomis datulėmis ir ištirpintu kokoso aliejumi. Iškloame skardelę taip, kad būtų maždaug 1 -1.5 cm storio pagrindas pyragui.
Įdaras:
Trintuvu sumalame anakardžius su vandeniu. tada pilame medų ir ištirpintą kokosų aliejų, sudedame visus likusius produktus.
Gautą vientisą masę supilame ant pyrago pagrindo. 30 min. laikome šaldiklyje. Tada perdedame į šaldytuvą.
Papuošimas:
Avietės ir slyvos. Uogas galima keisti. Ne sezono metu dedame šaldytas.