Spanguolių tortas

Reikės:

Pgrindui:

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų

1 stiklinė migdolų riešutų

1,5 stiklinės 2-3 val. vandenyje mirkytų datulių

2-3 v.š kokosų aliejaus

0,5 a.š. malto cinamono

žiupsnelis maltų gvazdikėlių

žiupsnelis druskos

Įdarui:

300 g.  mirkytų (nebūtinai) anakardžių

1 stiklinės spanguolių

2 v.š. čija sėklų

100 – 150g. medaus ( būtina ragauti ir tikrinti pagal skonį. Beje, medų galima keisti ksilitoliu, agavos nektaru)

150 g. kokosų aliejaus

1 a.š. malto cinamono

Eiga:

Pagrindas:

Maisto smulkintuvu sumalame migdolus, saulėgąžas( ne iki galo). Sumaišome su datulių pasta (ji ruošiama taip, 30 min.  mirkome vandenyje, nupilamas vanduo ir sumalame), cinamonu, gvazdikėliais ir kokosų aliejumi. Iškloti skardelę taip, kad būtų maždaug 1 – 1,5 cm storio pagrindas pyragui.

Įdaras:

Sumalame anakardžių riešutus. Tada sudedame likusius produktus. pačioje pabaigoje uogas. Malame trumpai, kad uogų sėklytės liktų sveikos. Gautą vienalyte masę supilame  ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2 -3 val. Tada įdedame į šaldytuvą.

Papuošimas:

Apie 1/4 stiklinės torto masės sumalame su juodaisiais serbentais. Jei masė per skysta  tirštinti galima anakardžiais ir čija sėklomis. Tada masę supilame į konditerinį maišelį  ir formuojame papuošimus. Galima puošti dar papraščiau čija sėklomis, kapotais riešutais, kokosų drožlėmis, džiovintomis arba šviežiomis spanguolėmis.