Tiramisu

10 -14 porcijų

Gaminama 30 minučių, šaldyti 2 valandas.

Reikės:

I sluoksnis:

200 g. migdolų

300 g. datulių

žiupsnelis druskos

II sluoksnis:

100 g. migdolų

100 g, anakardžių

100 g. medaus

20 g. kakavos miltelių

200 ml. vandens

90 g. kokosų aliejaus (ištirpinto)

III sluoksnis:

200 g. anakardžių

50 g. medaus

100 g. datulių (mirkytų)

2 vnt. plikytos espresso kavos (apie 60 g.)

200 ml. vandens

100 g. kokosų aliejaus ( ištirpinto)

IV sluoksnis:

200  g. anakrdžių

100 g. medaus

2 v.š. citrinų sulčių

200 g. vandens

80 g. kokosų aliejaus ( ištirpinto)

Eiga :

I sluoksnio ingredientus sumalame smulkintuvu. Išklojame torto formos pagrindą.

II sluoksnio ingredientus iki kreminės konsistencijos. Pilame ant I sluoksnio. Dedame į šaldiklį 40 min.

III sluoksnio ingredientus sumalame iki kreminės konsistencijos. Pilame ant atšaldyto II sluoksnio. Dedame į šaldiklį 40 min.

Visus IV sluoksnio ingredientus  sumalame iki kreminės konsistencijos. Pilame  ant atšaldyto III sluoksnio. Dedame į šaldiklį 40 min. Papruošiame kakavos milteliais.