Tiramisu
10 -14 porcijų
Gaminama 30 minučių, šaldyti 2 valandas.
Reikės:
I sluoksnis:
200 g. migdolų
300 g. datulių
žiupsnelis druskos
II sluoksnis:
100 g. migdolų
100 g, anakardžių
100 g. medaus
20 g. kakavos miltelių
200 ml. vandens
90 g. kokosų aliejaus (ištirpinto)
III sluoksnis:
200 g. anakardžių
50 g. medaus
100 g. datulių (mirkytų)
2 vnt. plikytos espresso kavos (apie 60 g.)
200 ml. vandens
100 g. kokosų aliejaus ( ištirpinto)
IV sluoksnis:
200 g. anakrdžių
100 g. medaus
2 v.š. citrinų sulčių
200 g. vandens
80 g. kokosų aliejaus ( ištirpinto)
Eiga :
I sluoksnio ingredientus sumalame smulkintuvu. Išklojame torto formos pagrindą.
II sluoksnio ingredientus iki kreminės konsistencijos. Pilame ant I sluoksnio. Dedame į šaldiklį 40 min.
III sluoksnio ingredientus sumalame iki kreminės konsistencijos. Pilame ant atšaldyto II sluoksnio. Dedame į šaldiklį 40 min.
Visus IV sluoksnio ingredientus sumalame iki kreminės konsistencijos. Pilame ant atšaldyto III sluoksnio. Dedame į šaldiklį 40 min. Papruošiame kakavos milteliais.