Žaliųjų citrinų pyragas
Reikės:
Pagrindas:
300 g. mirkytų migdolų
100 g. datulių pastos
50 g. kokosų aliejaus
žiupsnelis druskos
cinamono
Įdaras:
300 g. mirkytų ( nebūtinai) anakardžių
100 g. žaliųjų citrinų sulčių ir nutarkuotos žievelės
150 g. medaus, agavos ar klevų sirupo ( pagal skonį ir norimą saldumą)
1 avokadas
50 g. špinatų (žaliai spalvai)
2 v.š. vanilės vandens ( sumalame vanilės ankštį su vandeniu: 1 ankštis/ 100 ml vandens)
žiupsnelis druskos
150 g. kokosų aliejaus
Eiga:
Pagrindas:
maisto smulkintuvu sumalame migdolus (ne iki galo). Sumaišome su datulių pasta ir kokosų alieumi. Išklojame skardelę taip, kad būtų maždaug iki 1 – 1,5 cm. storio pagrindas pyragui.
Įdaras:
Sumalame anakardžius. Tada sudedame likusius produktus. Sumalame.
Gautą vienalytę masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldytuve 1 -2 val. Prieš tai galima 10 – 15 min. palaikyti šaldiklyje. Vietoje citrinų galima naudoti šaldytas arba šviežias uogas.