Braškių tortas

Reikės:

Pagrindas:

300 g. migdolų riekelių arba migdolų be luobelės

150 g. mirkytų razinų

50 g. kokosų aliejaus

2 v.š.  medaus

žiupsnelio druskos

Įdaras:

300 g. mirkytų (nebūtinai) anakardžių riešutų

2 stiklinės braškių

2 v.š. čija sėklų

100 – 150 g. medau, būtina ragauti ir tikrinti skonį. Beje, medų galima pakeisti ksilitoliu, agavų nektaru

150 g. kokosų aliejaus

1/4 citrinos sulčių

nutarkuotos citrinos žievelės

0,5 a.š. naturalios vanilės arba 0,5 vanilės ankšties

Papuošti tinka juodųjų serbentų uogos.

 

Eiga:

Pagrindas:

Maisto smulkintuvu lengvai ( ne iki vientisos masės) sumalame migdolus, sumaišome su razinų pasta ( i ruošiama taip: 30 min. vandenyje išmirkusius vaisius, nupilti vandenį ir sumalti), citrinos sultimis, citrinos žievele ir ištirpintu kokosų aliejumi. Išklojame skardelę taip, kad būtų maždaug 1 – 1,5 cm storio pagrindas pyragui.

Įdaras:

maisto smulkintuvu susmulkiname anakardžių riešutus. Tada sudedame likusius produktus, pačioje pabaigoje  – uogas. Malame trumpai, kad uogų sėklos liktų nesumaltos. Labai svarbu atminti, kad  dėl sumaltų braškių sėklų tortas tampa murzinos spalvos.

Gautą vienalytę masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2 – 3 val. Tada perdedame į šaldytuvą.

Papuošimas:

Apie 1/4  stiklinės torto masės sumaišome su maltais juodaisiais serbentais. Jei masė per skysta, galima tirštinti tirštinti anakardžiais bei čija sėklomis. Tada masę supilame į konditerinį maišelį ir formuojame papuošimus. Galima dar paprasčiau  – čija sėklomis, kapotais riešutais, džiovintomis uogomis.