Braškių tortas
Reikės:
Pagrindas:
300 g. migdolų riekelių arba migdolų be luobelės
150 g. mirkytų razinų
50 g. kokosų aliejaus
2 v.š. medaus
žiupsnelio druskos
Įdaras:
300 g. mirkytų (nebūtinai) anakardžių riešutų
2 stiklinės braškių
2 v.š. čija sėklų
100 – 150 g. medau, būtina ragauti ir tikrinti skonį. Beje, medų galima pakeisti ksilitoliu, agavų nektaru
150 g. kokosų aliejaus
1/4 citrinos sulčių
nutarkuotos citrinos žievelės
0,5 a.š. naturalios vanilės arba 0,5 vanilės ankšties
Papuošti tinka juodųjų serbentų uogos.
Eiga:
Pagrindas:
Maisto smulkintuvu lengvai ( ne iki vientisos masės) sumalame migdolus, sumaišome su razinų pasta ( i ruošiama taip: 30 min. vandenyje išmirkusius vaisius, nupilti vandenį ir sumalti), citrinos sultimis, citrinos žievele ir ištirpintu kokosų aliejumi. Išklojame skardelę taip, kad būtų maždaug 1 – 1,5 cm storio pagrindas pyragui.
Įdaras:
maisto smulkintuvu susmulkiname anakardžių riešutus. Tada sudedame likusius produktus, pačioje pabaigoje – uogas. Malame trumpai, kad uogų sėklos liktų nesumaltos. Labai svarbu atminti, kad dėl sumaltų braškių sėklų tortas tampa murzinos spalvos.
Gautą vienalytę masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2 – 3 val. Tada perdedame į šaldytuvą.
Papuošimas:
Apie 1/4 stiklinės torto masės sumaišome su maltais juodaisiais serbentais. Jei masė per skysta, galima tirštinti tirštinti anakardžiais bei čija sėklomis. Tada masę supilame į konditerinį maišelį ir formuojame papuošimus. Galima dar paprasčiau – čija sėklomis, kapotais riešutais, džiovintomis uogomis.