Kokosinis varškės tortas
Reikės:
Pagrindas:
0.5 stiklinės maltų migdolų riešutų
žiupsnelis cinamono
2 stiklinės džiovintų abrikosų ( mirkytų bent 30 min)
0.5 stiklinės uogų ( tinka šaldytos, ypač avietės, vyšnios)
5 v.š. kokosų aliejaus
Varškės sluoksnis:
1 stiklinė anakardžio riešutų
2 stiklinės kokosų drožlių
3 – 5 v.š. medaus pagal skonį
1 stiklinė išlydyto kokosų aliejaus
1.5 stiklinės šilto vandens
1 – 1.5 citrinos sulčių ( pagal skonį, galima ir mažiau; tortas turėtu būti gardžiai saldžiarūgštis)
Eiga:
Pagrindas:
Pagrindui skirtus produktus sutriname ir gautą mase išklojame torto formos dugną. Formą renkamės apie 26 – 30 cm dydžio.
Varškės sluoksnis:
Šiam sluoksniui skirtus produktus sumalame iki vientisos masės. Malti sunku, reikia malant kartais permaišyti. Užpilame ant pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldymo kamera iki 30 min.
Prieš patiekdami apibarstome granatų sėklytėmis. Pagamintą tortuką laikome šaldytuve ( galima laikyti iki 3 parų)