Kokosinis varškės tortas

Reikės:

Pagrindas:

0.5 stiklinės maltų migdolų riešutų

žiupsnelis cinamono

2 stiklinės džiovintų abrikosų ( mirkytų bent 30 min)

0.5 stiklinės uogų ( tinka šaldytos, ypač avietės, vyšnios)

5 v.š. kokosų aliejaus

 

Varškės sluoksnis:

1 stiklinė anakardžio riešutų

2 stiklinės kokosų drožlių

3 – 5 v.š. medaus pagal skonį

1 stiklinė išlydyto kokosų aliejaus

1.5 stiklinės šilto vandens

1 – 1.5 citrinos sulčių ( pagal skonį, galima ir mažiau; tortas turėtu būti gardžiai saldžiarūgštis)

Eiga:

Pagrindas:

Pagrindui skirtus produktus sutriname ir gautą mase išklojame torto formos dugną. Formą  renkamės apie 26 – 30 cm dydžio.

Varškės sluoksnis:

Šiam sluoksniui skirtus produktus sumalame iki vientisos masės. Malti sunku, reikia malant kartais permaišyti. Užpilame ant pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldymo kamera iki 30 min.

Prieš patiekdami apibarstome granatų sėklytėmis. Pagamintą tortuką laikome šaldytuve ( galima laikyti iki 3 parų)