Mėlynių ir baltojo sūrio pyragas

Reikės:

Pagrindas:

300 g. mirkytų migdolų per puse su saulėgrąžų sėklomis

100 g. slyvų pastos ( išmirkytos džiovintos slyvos sumalamos smulkintuvu)

50 g. kokosų aliejaus

žiupsnelio druskos. cinamono.

Įdaras:

300 g. mirkytų ( nebūtinai ) anakardžių

0.5 stiklinės medaus, agavų nektaro

pusės vanilės ankšties

0.5 citrinos sulčių

2 v.š čija sėklų

0.5  stiklinės mėlynų ( tinka ir šviežios, ir šaldytos)

1 a.š.  cinamono

nutarkuotos citrinos žievelės

žiupsnelis druskos

stiklinės ištirpinto kokosų aliejaus

Eiga:

Pagrindas:

Maisto smulkintuvu sumalame migdolus ( ne iki galo) ir saulėgrąžų sėklas. Sumaišome su slyvų pasta ir kokosų aliejumi. Išklojame forma taip, kad būtų 1 – 1,5 cm storio pagrindas pyragui.

Įdaras:

Trintuvu sumalame anakardžius. tada sudedame visus likusius produktus, išskyrus  nutarkuotą citrinos žievelę, mėlynes ir cinamoną.  Sumalame iki vientisos masės.Padalijame į dvi dalis, ruošiame mėlynių ir baltąjį sūrio sluoksnius.

Mėlynių sluoksnis:

Į trintuvą pilame pusę paruoštos masės, beriame mėlynes ir cinamoną. Būtent cinamonas ir suintensyvina  mėlynių skonį, kvapą. Sumalame ir ragaujame. Jei trūksta saldumo, galima papildomai dėti medaus ar kito saldiklio.

Baltasis sūrio sluoksnis:

Atskirtą dalį sumaišome su nutarkuota citrinos žievele. Ragaujame. Jei trūksta rūgštumo, galima įpilti citrinų sulčių, jei saldumo – papildmai dėti iš jūsų naudojamų saldiklių.

Gautą pyrago masę pilame anr pyrago pagrindo. Tada dedame į šaldiklį ir šaldome apie 20 – 30 min. Kai ištraukiame iš šaldiklio , pilame baltąjį sūrio sluoksnį. Puošti galima mėlynėmis, tačiau jos turi būti šaldytos, kitu atveju „išmurzins“  baltąjį sluoksnį. Taip pat puošti galima ir įvairiomis džiovintomis uogomis.

Ir vėl dedame pyragą į šaldiklį, laikome apie porą valandų, kol sustings. Tada galima patekti arba laikyti šaldytuve iki dviejų parų. Jei lieka ilgiau, geriau laikyti šaldiklyje.