Abrikosų sluoksniuotis

Reikės:

Pagrindas:

1 stiklinė saulėgrąžų

1 stiklinė migdolų riešutų

1.5 stiklinės 2 – 3 val. vandenyje mirkytų datulių

2 v.š. kakavos

2-3 v.š. kokosų aliejaus

žiupsnelis druskos

Vidurinis sluoksnis:

2 -3 bananai

žalios citrinos žievelės

Viršutinis sluoksnis:

1.5 stiklinės vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų (30 – 60 min)

1 stiklonė mirkytų razinų

Eiga:

Pagrindas:

Maisto smulkintuvu sumalame saulėgrąžų sėklas ir migdolų riešutus, kad dar liktų grūdeliai t.y. nereikia malti iki vientisos masės.

Vandenyje išmirkytas datules sudedame į trintuvą ir sutriname, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaltas datules sumaišome su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakava, ištirpintą kokosų aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Šia mase padengiame torto formą.

Vidurinis ir viršutinis sluoksnis:

Ant viršaus dedame griežinėliais supjaustytus bananusmir užbarstome nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės (tarkuojame tik žalia sluoksnį).

Paruošiame viršutinį sluoksnį. Išmirkytus abrikosus ir razinas sudedame į maisto smulkintuvą. susmulkiname ir dedame ant bananų sluoksnio.