Abrikosų sluoksniuotis
Reikės:
Pagrindas:
1 stiklinė saulėgrąžų
1 stiklinė migdolų riešutų
1.5 stiklinės 2 – 3 val. vandenyje mirkytų datulių
2 v.š. kakavos
2-3 v.š. kokosų aliejaus
žiupsnelis druskos
Vidurinis sluoksnis:
2 -3 bananai
žalios citrinos žievelės
Viršutinis sluoksnis:
1.5 stiklinės vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų (30 – 60 min)
1 stiklonė mirkytų razinų
Eiga:
Pagrindas:
Maisto smulkintuvu sumalame saulėgrąžų sėklas ir migdolų riešutus, kad dar liktų grūdeliai t.y. nereikia malti iki vientisos masės.
Vandenyje išmirkytas datules sudedame į trintuvą ir sutriname, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaltas datules sumaišome su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakava, ištirpintą kokosų aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Šia mase padengiame torto formą.
Vidurinis ir viršutinis sluoksnis:
Ant viršaus dedame griežinėliais supjaustytus bananusmir užbarstome nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės (tarkuojame tik žalia sluoksnį).
Paruošiame viršutinį sluoksnį. Išmirkytus abrikosus ir razinas sudedame į maisto smulkintuvą. susmulkiname ir dedame ant bananų sluoksnio.