Vyšnių/ juodųjų serbentų tortukas
Reikės:
Pagrindas:
150 g.migdolų
100 g. saulėgrąžų
100 g. mirkytų slyvų
50 g. mirkytų razinų
50 g. kokosų aliejaus
žiupsnelis druskos, cinamonas
Įdaras:
300 g. mirkytų (nebūtinai) anakatrdžių riešutų
1 stiklinė juodųjų serbentų
1 stiklinės vyšnių arba braškių
3 -4 v.š. čia sėklų
150 g. medaus
žiupsnelis druskos
150 g.kokosų aliejaus
Eiga:
Pagrindas:
smulkintuvu sumalame migdolus, saulėgrąžas ( ne iki galo). Sumaišome su razinų ir slyvų pasta bei kokosų aliejumi. Išklojame taip, kad būtų maždaug 1 – 1,5 cm storio pagrindas pyragui.
Įdaras:
Sumalame anakardžių riešutus. Tada sudedame visus kitus likusius produktus. Pačioje pabaigoje – uogas. Malame trumpai, kad serbentų sėklytės ir vyšnių žievelės liktų nesumaltos.
Gautą vientisą masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2-3 valandoms. Papuošiame čija sėklomis, kapotais migdolais, džiovintomis slyvomis.
Reikia laikyti šaldytuve.