Mokos tortas
Reikės:
Pagrindas:
150 g. migdolų
100 g. saulėgrąžų
150 g. mirkytų datulių
50 g. kokosų aliejaus
žiubsnelis druskos, cinamonas
Įdarui :
300 g. mirkytų ( nebūtnai ) anakardžių riešutų
2 v.š. kakavos
2 v.š. maltos kavos
2 a.š. cinamono
150 g. medaus
žiubsnelis druskos
150 g. kokosų aliejaus
Eiga:
Pagrindas:
maisto smulkintuvu sumalame migdolus, saulėgrąžas ( ne iki galo).
Sumaišome su datulių pasta ir kokosų aliejumi, išklojame skardelę taip kad būtų maždaug 1-1,5 cm storio pagrindas pyragui.
Įdaras:
Trintuvu sutriname anakardžius su vandeniu. vandens pilame tiek, kad apsemtų. Suplakame iki vientisos masės. Kokosų aliejų ištirpiname. Tada sudedame likuius ingridientus ir dar kartą suplakame.
Gautą vientisą masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2-3 val. Apibarstome kakavos milteliais. Galima papuošti mėtos lapeliais, džiovintomis uogomis.
Laikyti šaldytuve.