Mokos tortas

Reikės:

Pagrindas:

150 g. migdolų

100 g. saulėgrąžų

150 g. mirkytų datulių

50 g. kokosų aliejaus

žiubsnelis druskos, cinamonas

Įdarui :

300 g. mirkytų  ( nebūtnai ) anakardžių riešutų

2 v.š. kakavos

2 v.š. maltos kavos

2 a.š. cinamono

150 g. medaus

žiubsnelis druskos

150 g. kokosų aliejaus

Eiga:

Pagrindas:

maisto smulkintuvu  sumalame migdolus, saulėgrąžas ( ne iki galo).

Sumaišome su datulių pasta ir kokosų aliejumi, išklojame skardelę taip  kad  būtų maždaug 1-1,5 cm storio pagrindas pyragui.

Įdaras:

Trintuvu  sutriname anakardžius su vandeniu. vandens pilame tiek, kad apsemtų. Suplakame iki vientisos masės. Kokosų aliejų ištirpiname. Tada sudedame likuius ingridientus ir dar kartą suplakame.

Gautą vientisą masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2-3 val. Apibarstome kakavos milteliais. Galima papuošti mėtos lapeliais, džiovintomis uogomis.

Laikyti šaldytuve.