Daigintų grikių rutuliukai arba baronėliai

Reikės:

1 stiklinės smulkiai maltų migdolų arba lazdynų riešutų

0.5 stiklinės maltų saulėgrąžų

0.5 stiklinės daigintų ir džiovintų grikių

1 stiklinė datulių pastos ( išmirkytų vandenyje ir sumaltų)

3 v.š. kakavos arba saldžiavaisių pupmedžių sėklų

3 v.š. medaus

1 a.š. cinamono

4 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus

Eiga:

Visus komponentus kartu sumalame , išskyrus grikius. Juos  sudedame pabaigoje ir išmaišome šaukštu.

Formuojame norimos formos rutuliukus arba batonėlius. Galima džiovinti džiovyklėje apie 12 valandų ne aukštesnėje nei 45 – 47 laispnių temperatūroje. Džiovintus laikome sausame inde apie menesį.

Nedžiovintus galima laikyti šaldytuve iki 14 parų.