Daigintų grikių rutuliukai arba baronėliai
Reikės:
1 stiklinės smulkiai maltų migdolų arba lazdynų riešutų
0.5 stiklinės maltų saulėgrąžų
0.5 stiklinės daigintų ir džiovintų grikių
1 stiklinė datulių pastos ( išmirkytų vandenyje ir sumaltų)
3 v.š. kakavos arba saldžiavaisių pupmedžių sėklų
3 v.š. medaus
1 a.š. cinamono
4 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus
Eiga:
Visus komponentus kartu sumalame , išskyrus grikius. Juos sudedame pabaigoje ir išmaišome šaukštu.
Formuojame norimos formos rutuliukus arba batonėlius. Galima džiovinti džiovyklėje apie 12 valandų ne aukštesnėje nei 45 – 47 laispnių temperatūroje. Džiovintus laikome sausame inde apie menesį.
Nedžiovintus galima laikyti šaldytuve iki 14 parų.