Daigintų sėklų batonėliai

Reikės:

2 stiklinės daigintų ir jau išdžiovintų žalių grikių

1 stiklinė moliūgų, sezamo ir saulėgrąžų sėklų mišinio

saujelės kapotų goji uogų, galima rinkis ir kitas džiovintas uogas

1 stiklinė abrikosų arba razinų pastos ( išmirkytų vandenyje ir sumaltų)

1 skritinio ananaso

ą v.š. medaus

1 a.š. cinamono

4 v.š.ištirpinto kokosų aliejaus

Eiga:

Visus komponentus sumalame, išskyrus sėklas. Jas dedame atskirai ir sumaišome šaukštu arba ranka. Iškočiojame apie 1,5 – 2 cm storio lakštą. Džioviname džiovyklėje  apie 8 -12 valandų ne aukštesnėje nei 45 -47 laipsnių temperatūroje. po 6 val. džiovinama masę reikia apversti, ir džiovinti iki galo. Patogiausiai pjaustyti peiliu dantytais ašmenimis.