Daigintų sėklų batonėliai
Reikės:
2 stiklinės daigintų ir jau išdžiovintų žalių grikių
1 stiklinė moliūgų, sezamo ir saulėgrąžų sėklų mišinio
saujelės kapotų goji uogų, galima rinkis ir kitas džiovintas uogas
1 stiklinė abrikosų arba razinų pastos ( išmirkytų vandenyje ir sumaltų)
1 skritinio ananaso
ą v.š. medaus
1 a.š. cinamono
4 v.š.ištirpinto kokosų aliejaus
Eiga:
Visus komponentus sumalame, išskyrus sėklas. Jas dedame atskirai ir sumaišome šaukštu arba ranka. Iškočiojame apie 1,5 – 2 cm storio lakštą. Džioviname džiovyklėje apie 8 -12 valandų ne aukštesnėje nei 45 -47 laipsnių temperatūroje. po 6 val. džiovinama masę reikia apversti, ir džiovinti iki galo. Patogiausiai pjaustyti peiliu dantytais ašmenimis.