Kibinai (pagal Beata)
Tešlai reikės:
350 g. Miltai
200 g. sviesto
žiubsnelis druskos
160 ml. 30 proc. riebumo grietinės
1 kiaušinis
1 kiaušinis viršui aptepti
Įdarui:
Apie 400-450 g. kiaulienos sprandinės
1 raudonas svogūnas
2 porai
Džiovintų smulkintų lauro lapų
Maltų juodųjų pipirų
Druska
Ryšelio krapų
Ryšelio petražolių
2 v.š. 30 proc. riebumo grietinės
Gaminame kibinų tešlą:
- Miltus suberiame į dubenį ir įtarkuojame į juos šaltą sviestą.
- Įtarkuotą sviestą šiek tiek patriname ir pasmulkiname pirštais, kol sviestas visiškai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius.
- Į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdedame keletą žiupsnelių druskos ir išmaišome šaukštu.
- Kiaušinį suplakame su grietine ir supilame į tešlą.
- Viską suspaudžiame į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla netaptų per kieta.
- Duodame tešlai pailsėti šaldytuve apie valandą.
Gaminame įdarą.
- Kiauliena supjaustome nedideliais kubeliais.
- Labai smulkiai sukapojame svogūną ir griežinėliais pasmulkiname porus, įmaišime į mėsą.
- Įberiame porą žiupsnelių smulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų bei druskos.
- Įdedame porą šaukštų grietinės, apie saują smulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkome.
180 laipsniu orkaitėje apie 20-30 minučių.