Kibinai (pagal Beata)

Tešlai reikės:

350 g. Miltai

200 g. sviesto

žiubsnelis druskos

160 ml. 30 proc. riebumo grietinės

1 kiaušinis

1 kiaušinis viršui aptepti


Įdarui:

Apie 400-450 g. kiaulienos sprandinės

1 raudonas svogūnas

2 porai

Džiovintų smulkintų lauro lapų

Maltų juodųjų pipirų

Druska

Ryšelio krapų

Ryšelio petražolių

2 v.š.  30 proc. riebumo grietinės


Gaminame kibinų tešlą:

  1. Miltus suberiame į dubenį ir įtarkuojame į juos šaltą sviestą.
  2. Įtarkuotą sviestą šiek tiek patriname ir pasmulkiname pirštais, kol sviestas visiškai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius.
  3.  Į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdedame keletą žiupsnelių druskos ir išmaišome šaukštu.
  4. Kiaušinį suplakame su grietine ir supilame į tešlą.
  5. Viską suspaudžiame į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla netaptų per kieta.
  6. Duodame tešlai pailsėti šaldytuve apie valandą.

Gaminame įdarą.

  1. Kiauliena supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Labai smulkiai sukapojame svogūną ir griežinėliais pasmulkiname porus, įmaišime į mėsą.
  3. Įberiame porą žiupsnelių  smulkintų  lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų bei druskos.
  4. Įdedame porą šaukštų grietinės, apie saują smulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkome.

180 laipsniu orkaitėje apie 20-30 minučių.