Morkų pyragas

Jums reikės:
175 g rudojo cukraus,
175 ml alyvuogių
aliejaus,
150 g miltų,
250 g minkštojo
maskarponės sūrio,
140 g žalių morkų,
175 g cukraus pudros,
1 apelsino,
3 didelių kiaušinių,
1 a. š. sodos,
1 a. š. cinamono,
1/2 a. š. muskato
riešuto.
Morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais, pavyzdžiui,
burokine tarka. Sumaišykite cukrų, kiaušinius ir aliejų,
suberkite morkas ir įtarkuokite apelsino žievelių. Jeigu
norite, berkite paskrudintų ir susmulkintų graikinių
riešutų, migdolų, razinų ar kitų priedų. Miltus
sumaišykite su soda, prieskoniais, suberkite į kiaušinių
masę ir sumaišykite. Nereikia maišyti ilgai – tik tol, kol
sudrėks sausi ingredientai. Kepimo skardą išklokite
kepimo popieriumi, supilkite tešlą į formą ir kepkite
maždaug 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kai iškeps ir atauš, puoškite glajumi, kurį paruošite
tiesiog sumaišydami cukraus pudrą, kelis šaukštus
apelsinų sulčių ir minkštąjį sūrį.