Ruginė duona

Ruginė duona

Vienam kepaliukui reikės:

diena:

2 šaukštai paruošto raugo,

200 g. Viso grūdo ruginių miltų,

250 g. Vandens.

Viskas gerai išmaišoma ir paliekama per nakti pastovėti, ne šaldytuve.

2 diena:

110 g. Kvietinių miltų,

100 g. Viso grūdo ruginių miltų,

100 ml. Vandens,

40 g. Medaus,

40 g. Cukraus,

15 g. Druskos

mėgstamų sėklų (saulėgražų, moliūgų,linų ir t.t.)

Vandenyje ištirpiname cukrų, druską, medų. Sudedami likusieji ingridientai ir viskas gerai išmaišoma. Forma apipurškiama aliejumi ir sudedama paruošta tešla. Orkaitė įkaitinama iki 50 –   60 laipsnių temperatūros ir išjungiama. Dedame forma su duona. Kildiname apie 2 valandas, kol paviršiuje bus matyti burbuliukai. Kepame 250 laipsnių temperatūroje 15 minučių ir 200 laipsnių temeperatūroje 30 min.  Iškepusi duona išimama iš formos ant grotelių, kad atauštu ir paviršius su teptuku aptepamas vandeniu.