„Smėlio“ pyragas
Sandkuchen – Vokietija
„Smėlio“ pyragas
250g sviesto (minkšto)
250 g cukraus
2 pok vanilinio cukraus
druskos žiupsnelį
Ištrinti iki purumo. Po vieną įplakti 4 kiaušinius.
200 g miltų
100 g krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
Persijoti kartu į tešlą. Išmaišyti.
Versti į paruoštą kekso formą. (pas mane 27×11)
Užsienietiškam recepte parašyta kepti 180*C. Bet man apkepė, o vidus žalias dar buvo. Tai sumažinau iki 150*C . Tai ko gero reiktų kepti apie 160*C kol ištrauktas pagaliukas bus sausas. (apie 50 min)
Labai trapus ir birus – tikras smėlinis
Darbo eiga https://www.youtube.com/watch?v=WVsDpgoNnjo&t=32s