Šokoladiniai keksiukai su vaivorykštiniu kremu

Šokoladiniai keksiukai su vaivorykštiniu kremu

Šokoladinė  plikyta tešla:

1 1/2 cup (210 g) Miltų

90 g. Kakavos

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

1 arbatinis šaukštelis sodos

Druska

300 g. Cukraus

2 L dydžio kiaušiniai

90 ml. pieno

180 ml. karšo vandens.

Sausus produktus sumaišome kartu. Į maišytuvą sudedame kiaušinius, pieną ir aliejų, viską gerai išmaišome iki vientisos masės ir neskubant po šaukštą įmaišyti birius produktus.  Kai viskas susimaišys iki vientisos masės supilti verdantį vandenį, ir leisti gerai išsimaišyti. Tešla gaunasi skystoka. Supylus į formas kepti 180 laipsniu temperatūroje apie 20 min. Bet stebėkite pagal savo orkaite. Aš kepiau konvekcinėje krosnyje su vėju.


Kremas:

Šį krema visi žino kaip „šlapias“ bezė.

4 vnt. kiaušinių baltimų

200 g. cukraus

1/4 arbatinio šaukštelio citrinos rugšties

Dažai ( aš naudojau Wilton)

Ant garų vonelės baltymus  su cukrumi plakti su rankiniu plaktuvu  kokias 10 min. Įpusėjus suberti citrinos rūgšties miltelius. Po 10 min. plakimo nukelti nuo vonelės sudėti į maišytuvą ir su šluotele plakti dar 5 min. Pagaminus kremą padalinti į tris dalis  ir sumaišyti su norimos spalvos dažais.