Spanguolių tortas
Reikės:
Pgrindui:
1 stiklinė saulėgrąžų sėklų
1 stiklinė migdolų riešutų
1,5 stiklinės 2-3 val. vandenyje mirkytų datulių
2-3 v.š kokosų aliejaus
0,5 a.š. malto cinamono
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 g. mirkytų (nebūtinai) anakardžių
1 stiklinės spanguolių
2 v.š. čija sėklų
100 – 150g. medaus ( būtina ragauti ir tikrinti pagal skonį. Beje, medų galima keisti ksilitoliu, agavos nektaru)
150 g. kokosų aliejaus
1 a.š. malto cinamono
Eiga:
Pagrindas:
Maisto smulkintuvu sumalame migdolus, saulėgąžas( ne iki galo). Sumaišome su datulių pasta (ji ruošiama taip, 30 min. mirkome vandenyje, nupilamas vanduo ir sumalame), cinamonu, gvazdikėliais ir kokosų aliejumi. Iškloti skardelę taip, kad būtų maždaug 1 – 1,5 cm storio pagrindas pyragui.
Įdaras:
Sumalame anakardžių riešutus. Tada sudedame likusius produktus. pačioje pabaigoje uogas. Malame trumpai, kad uogų sėklytės liktų sveikos. Gautą vienalyte masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2 -3 val. Tada įdedame į šaldytuvą.
Papuošimas:
Apie 1/4 stiklinės torto masės sumalame su juodaisiais serbentais. Jei masė per skysta tirštinti galima anakardžiais ir čija sėklomis. Tada masę supilame į konditerinį maišelį ir formuojame papuošimus. Galima puošti dar papraščiau čija sėklomis, kapotais riešutais, kokosų drožlėmis, džiovintomis arba šviežiomis spanguolėmis.