Sutrūkinėja šokoladiniai sausainiai

1 cup ( 150 g. ) kvietinių miltų
2/3 cup (130 g.) cukraus
1/2 cup (50 g.) kakavos
1/4 cup (55 g) sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
druska
1/2 arbatinio šaukštelio tirpios kavos granulių
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
cukraus pudros apvoliojimui.
Sumaišyti visus sausus produktus. Išlydyti sviestą ir supilti į sumaišytus kiaušinius ir cukrų, sudėti sausus produktus. Paruoštą tešlą palaikyti šaldytuve 3 val, bet aš laikiau per naktį. Svarbiausiai kuo mažiau šitą tešlą laikyti rankose ir ją šildyti. Iš tešlos suformavus vienodo dydžio rutuliukus, juos išvolioti cukraus pudroje. Kepti 180 laipsniu temperatūroje 10-12 min. Iš šio kiekio gaunasi apie 30 vienetų graikiško dydžio sausainių.