Vyšnių/ juodųjų serbentų tortukas

Reikės:

Pagrindas:

150 g.migdolų

100 g. saulėgrąžų

100 g. mirkytų slyvų

50 g. mirkytų razinų

50 g. kokosų aliejaus

žiupsnelis druskos, cinamonas

Įdaras:

300 g. mirkytų (nebūtinai) anakatrdžių riešutų

1 stiklinė juodųjų serbentų

1 stiklinės vyšnių arba braškių

3 -4 v.š. čia sėklų

150 g. medaus

žiupsnelis druskos

150 g.kokosų aliejaus

Eiga:

Pagrindas:

smulkintuvu sumalame migdolus, saulėgrąžas ( ne iki galo). Sumaišome su razinų ir slyvų pasta bei kokosų aliejumi. Išklojame taip, kad būtų maždaug 1 – 1,5 cm storio pagrindas pyragui.

Įdaras:

Sumalame anakardžių riešutus. Tada sudedame visus kitus likusius  produktus. Pačioje pabaigoje  –  uogas. Malame trumpai, kad serbentų sėklytės ir vyšnių žievelės liktų nesumaltos.

Gautą vientisą masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2-3 valandoms. Papuošiame čija sėklomis, kapotais migdolais, džiovintomis slyvomis.

Reikia laikyti šaldytuve.