Žaliųjų citrinų pyragas

Reikės:

Pagrindas:

300 g. mirkytų migdolų

100 g. datulių pastos

50 g. kokosų aliejaus

žiupsnelis druskos

cinamono

Įdaras:

300 g. mirkytų ( nebūtinai) anakardžių

100 g. žaliųjų citrinų sulčių ir nutarkuotos žievelės

150 g. medaus, agavos ar klevų sirupo ( pagal skonį ir norimą saldumą)

1 avokadas

50 g. špinatų (žaliai spalvai)

2 v.š. vanilės vandens ( sumalame vanilės ankštį su vandeniu: 1 ankštis/ 100 ml vandens)

žiupsnelis druskos

150 g. kokosų aliejaus

Eiga:

Pagrindas:

maisto smulkintuvu sumalame migdolus (ne iki galo). Sumaišome su datulių pasta ir kokosų alieumi. Išklojame skardelę taip, kad būtų maždaug iki 1 – 1,5 cm. storio pagrindas pyragui.

Įdaras:

Sumalame anakardžius. Tada sudedame likusius produktus. Sumalame.

Gautą vienalytę masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldytuve 1 -2 val. Prieš tai galima 10 – 15 min. palaikyti šaldiklyje. Vietoje citrinų galima naudoti šaldytas arba šviežias uogas.